26 mai 2011

INTRE "PICK ME" si "I PICK YOU ! "

Am admirat intotdeauna, cu mai multa sau mai putina invidie in functie de context, acele femei care stiu sa obtina ce vor, dar mai ales barbatul / barbatii doriti. Se spune ca nici un barbat nu alege o femeie, ci femeia il alege pe el. Mai mult sau mai putin subtil, mai mult sau mai putin rapace . " Barbatul vaneaza femeia pana cand ea il prinde " - autor necunoscut ... care am sentimentul ca este un barbat ... destept totusi :) .
Cum balanseaza o femeie  intre dorinta de a da de stire ca este interesata si reticenta impusa de o educatie perimata, in virtutea careia nu femeia trebuie "sa faca primul pas" ? Pe unde se mai situeaza azi preferintele femeilor si barbatilor deopotriva vis-a-vis de acest aspect ?
A modificat generatia youtube procentul de indrazneala feminina, de independenta erotica ( sunt libera sa te aleg eu si nu mi-e rusine sa iti spun, arat, manifest ! ), sau barbatii au primit mai departe pe subtile canale arhaice evlavioasa conceptie ca femeia nu trebuie sa fie indrazneata si il asteapta sa fie culeasa ?!?
Sau de fapt indrazneala a venit de ambele parti in valuri mai mari doar pentru ca fiecare, indiferent de sex, se poate ascunde intr-un mediu safe, dupa un ecran care ii da senzatia ca poate spune orice ? Poate ca acum monitoarele nu sunt altceva decat vechile masti de carnaval care ne permit sa fim oricine...
In fine, asta e alta idee.
Pornisem in mintea mea de la intrebarea : ce facem ? Asteptam sa fim alese , sau alegem ? Mai bine zis, cum alegem ? Noi primele, sau dam semnale discrete ca vrem sa fim "culese" :) ? Si daca suntem atat de discrete incat vizatul nu vede :) ? Ce mai facem atunci ???
Cu toate ca exista unanimitate de opinii ca seductia este o arta, nimeni nu s-a gandit sa o propuna ca materie. O invatam din mers, dupa ureche si dupa clisee. Si de foarte multe ori prost ! Noroc ca oamenii se mai si indragostesc fara ajutoare, la prima ,a doua, a noua vedere , ca altfel, daca am sta dupa seductie,  natalitatea ar suferi drastic :) !

Very funny :) !

21 mai 2011

INCA UN VIS. DE NOAPTE

Toata lumea viseaza ( chiar si orbii , da ). Dar nu toata lumea viseaza color. Toata lumea are in general aceleasi tipuri de vise ( alergare, zbor, cadere ....si nu numai ).  Desi nu toata lumea isi aminteste de ele. Toata lumea viseaza numai despre ceea ce cunoaste, desi nu toate visele sunt despre ceea ce par a fi ( cateodata ce pacat !).
Eu in schimb am vise in care ma indragostesc si care intodeauna sunt color si pe care mi le amintesc intotdeauna ! Din care ma trezesc cu gandul de a adormi la loc si de a duce visul mai departe . Si ma culc la loc si visul merge mai departe cu aroma lui de real ...Desi in realitate nimic nu e ca-n vise . Si nici himerele din vis nu se transpun in realitate. Iarasi spun : ce pacat !

3 mai 2011

DESCOPERIRI PENTRU VIITOR

La distanta de cateva zile , putine, ma “lovesc” de 2 stiri :


In una se povesteste cum vom alunga noi depresia care incepe sa faca buna casa cu tot mai multi dintre noi, prin niste simple puf-puf-uri in nas ! Cica in 2 ore un spray minune ne va lua gandurile negre si ratacirile si le va duce departe … si vom putea zambi iar fericiti si relaxati.

Potrivit studiilor americane, o femeie din patru si un barbat din zece vor avea nevoie de tratament contra depresiei in viitor pe parcursul vietilor lor.” Dar potrivit studiilor cercetatorilor romani, care inca nu exista decat la nivel empiric, oare cum stam ?!? Vor avea romanii nevoie de acest tratament, sau ii lasam asa ?!? Ca si-asa s-au obisnuit cu ea, cu depresia  ....

Cea de-a 2-a stire spune cum vom putea scapa( in viitor !) definitiv de amintirile neplacute care ne perturba viata. Pe scurt, prin inhibarea unei proteine asociate cu memoria pe termen lung, se va putea opera asupra eliminarii capitolelor nefericite din mintea noastra.

Sunt curioasa , oare vom merge le neurolog cum mergem la dentist ? Si similar cu o detartrare vom cere o igienizare a creierului nostru ? Ma rog …a amintirilor noastre …. O fi bine ? Dincolo de beneficiile pentru cei cu adevarate probleme medicale , totusi, pentru noi cei asa-zisii normali care intra in tipar, cum ar fi sa ramanem in viata noastra doar cu intamplarile frumoase si amintirile duioase ? Si daca va fi asa, unde si cine va trage linia ? Cum ar fi sa-mi zic “ dom’le , mi-am mancat 10 ani degeaba cu un fraier, ia sa ma duc sa-i sterg si s-o iau de la capat ….mai bine zis de la zero, ca poate data viitoare nu mai dau peste un fraier si e alt capat, nu tot acelasi ;) ….."

Una peste alta, cred ca aceste probleme se adancesc cu adevarat daca se fac cercetari intense despre cum sa scapam de ele …Oare vom ajunge in viitor sa fim o planeta plina de serenitate si optimista pana-n panzele albe si inapoi ?!?